M.A.M.E. Εmulator στο νέο Apple TV 2015

M.A.M.E. Εmulator στο νέο Apple TV 2015

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας MacRumors, o Kevin Smith (developer) κατάφερε να εγκαταστήσει τον γνωστό MAME Emulator στο νέο Apple TV. 

Ο Smith εκμεταλλεύτηκε τον ήδη υπάρχων κώδικα του iMAME4all, ο οποίος με τη σειρά του βασίζεται στην universal έκδοση του MAME 0.37b5 για iOS συσκευές, μεταγλωττίζοντας τον για 64-bit ARM πλατφόρμες (arm64).

Στο βίντεο που ακολουθεί θα τον δείτε να εκτελεί αρκετους κλασικούς τίτλους, όπως Donkey Kong, Galaga, Raiden, Street Fighter II και Metal Slug, των οποίων την ανάλυση αναγκάστηκε να “πειράξει” ώστε να εμφανιστούν σωστά στην HDTV του.

Ο χειρισμός των χαρακτήρων έγινε μέσω ενός ασύρματου SteelSeries Stratus XL χειριστηρίου, το οποίο ο Smith σύνδεσε μέσω διεπαφής Bluetooth.

Το νέο Apple TV ανακοινώθηκε από την αμερικανική εταιρεία στις 9 Σεπτεμβρίου και είναι η πρώτη συσκευή της σειράς με ενσωματωμένο Siri, νέο λειτουργικό σύστημα (tvOS) και δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών – μέσω του δικού της App Store.

Αν και πολύ θα θέλαμε να δούμε το M.A.M.E. Emulator (Multiple Arcade Machine Emulator) στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Apple TV, η αμερικανική εταιρεία δεν συνηθίζει να ακολουθεί παρόμοιες τακτικές, προωθώντας το δίκο της ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Ο νέος streaming media player της Apple θα είναι διαθέσιμος σε 80 χώρες από τον Οκτώβριο, με χωρητικότητες 32GB και 64GB, στα $149 και $199 αντίστοιχα.

 

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply