Παρακάμψτε τώρα τη λίστα αναμονής των Windows 10

Παρακάμψτε τώρα τη λίστα αναμονής των Windows 10

Επίσημα η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10, για τους κατόχους νόμιμων αδειών Windows 7/8/8.1, ξεκίνησε στις  29 Ιουλίου. 

Αν δε είχατε προβεί σε έγκαιρη προκράτηση του πακέτου αναβάθμισης, ενδέχεται να λάβατε σχετική ειδοποίηση από τη Microsoft μέσα σε μερικές ώρες ή μέρες.

Επειδή, όπως θα γνωρίζετε ήδη, η αμερικανική εταιρεία τηρεί σειρά προτεραιότητας για την παραχώρηση των πακέτων αυτών, σας υποδεικνύουμε δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία και να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα άμεσα.

1) Νέα εγκατάσταση μέσω bootable USB/DVD :

Η λύση αυτή αφορά τους χρήστες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν στο σύστημα τους τα Windows 10 εκτελώντας μία “καθαρή εγκατάσταση” (clean install). Η μέθοδος αυτή ταυτίζεται με την απόλυτη διαγραφή των δεδομένων από το σκληρό δίσκο.

Windows10LaptopΠροϋποθέτει μία σωστή προετοιμασία και ένα πλήρες backup των δεδομένων σας (προσωπικά αρχεία όπως φωτογραφίες, κείμενα, μουσική, βίντεο).

Αρχικά θα πρέπει να προμηθευτείτε το ISO πακέτο εγκατάστασης (το οποίο θα βρείτε εδώ) και στη συνέχεια να το “κάψετε” σε ένα συμβατού μεγέθους αποθηκευτικό μέσο (USB ή DVD). Επίσης θα χρειαστείτε το Windows Product Key το οποίο συνοδεύει την νόμιμη άδεια του προηγούμενου λειτουργικού σας συστήματος.

Προσοχή : πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι τα κλειδιά τους δεν έγιναν αποδεκτά κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή του συστήματος ή με το Microsoft Support Center.

Αν δεν προκύψει πρόβλημα με το κλειδί σας, προχωράτε κανονικά στην εγκατάσταση και ακολουθείτε τα βήματα που υποδεικνύονται. Η διαδικασία, ανάλογα με το σύστημα, μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 90 λεπτά.

2) Χειροκίνητη (forced) αναβάθμιση μέσω Windows Update :

Σε αυτή την περίπτωση καλούμαστε να παρακάμψουμε τη λίστα αναμονής και να ωθήσουμε το σύστημα να προχωρήσει σε αναβάθμιση. Για άλλη μία φορά οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε πως η δημιουργία ενός πλήρους backup κρίνεται αναγκαία.

Αρχικά εντοπίζετε το φάκελο “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” (όπου C ο δίσκος που βρίσκεται εγκατεστημένο το λειτουργικό) και διαγράφετε όλα τα αρχεία που θα βρείτε εκεί.

ForcedUPDT

Σε δεύτερη φάση, ανοίγετε το παράθυρο του “Windows Update” και ταυτόχρονα το Command Promt (CMD), με δικαιώματα Administrator. Εκεί θα καταχωρήσετε στη γραμμή εντολών “wuauclt.exe /updatenow” χωρίς όμως να την εκτελέσετε.

Επιστρέφετε στο παράθυρο “Windows Update” και τρέχετε την εφαρμογή. Με το που ξεκινήσει η αναζήτηση για πακέτα εγκατάστασης, από το Command Promt, εκτελείται την εντολή που καταχωρήσατε νωρίτερα.

ForcedCPRMT

Αν όλα πήγαν καλά θα παρατηρήσετε ότι το σύστημα αναβαθμίζεται σε Windows 10 κανονικά και με το νόμο.

Σας ευχόμαστε καλές εγκαταστάσεις και μην ξεχνάτε να λαμβάνετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας. Τα νέα λειτουργικά συστήματα χρήζουν ενημερώσεων και διορθώσεων – ειδικά στην αρχή – οπότε καλό θα ήταν να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply