Νέο Samsung Gear VR: Χαμηλότερη τιμή, υψηλότερη συμβατότητα

Νέο Samsung Gear VR: Χαμηλότερη τιμή, υψηλότερη συμβατότητα

Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα χαρακτηριστικά του νέου Samsung Gear VR, του οποίου η διαθεσιμότητα ξεκινά από τις ΗΠΑ, τον ερχόμενο μήνα.

Η Samsung μάλιστα, σε συνεργασία με την Oculus, φρόντισε η συμβατότητα του νέου αυτού μοντέλου να μην περιοριστεί στα Samsung Galaxy Note 5 και Samsung Galaxy S6 edge+ αλλά σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν (ή θα κυκλοφορήσουν) μέσα στο 2015 – χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά στις προδιαγραφές τους.

Το νέο Samsung Gear VR διατηρεί σχεδιαστικά το γνώριμο σχήμα και τις γραμμές του πρώτου μοντέλου αλλά διαθέτει ανασχεδιασμένο “trackpad” και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τιμή, μόλις $99.

Φαίνεται ότι η Samsung σκοπεύει να επενδύσει αρκετά κεφάλαια στο οικοσύστημα του VR, καθώς και στην παροχή ψηφιακού περιεχομένου (TiVo, Netflix, Twitch) και εφαρμογών, εξού και η δελεαστική αυτή τιμή λιανικής πώλησης – η οποία θα εξαλείψει τους ενδοιασμούς των υποψηφίων αγοραστών.

Η Samsung έχει στα σχέδια της να διεξάγει ένα “Global Launch” οπότε δεν αποκλείεται να το δούμε και στην χώρα μας, μέσα στους επόμενους μήνες.

NeGearVRHMDa

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.

1 Comment

Leave a Reply