Τα νέα VR projects του Samsung C-Lab στο MWC 2017

Τα νέα VR projects του Samsung C-Lab στο MWC 2017

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress της Βαρκελώνης, το Creative Lab (C-Lab) της Samsung παρουσίασε τέσσερα καινοτόμα projects τα οποία εστιάζουν στις εμπειρίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα (virtual και augmented reality κατ’ αντιστοιχία ή εν συντομία, VR και AR) αποτελούν δύο από τα πιο “καυτά” τεχνολογικά trends και η Samsung φρόντισε να καταπιαστεί μαζί τους, παρουσιάζοντας τέσσερα πρότζεκτ στο πλαίσιο της πλατφόρμας 4YFN.

Τα projects αυτά είναι τα Relúmĭno, Monitorless, VuildUs και traVRer.

Το Relúmĭno είναι μία mobile εφαρμογή οπτικής βοήθειας που συνεργασία με το Gear VR, επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν βιβλία και να παρακολουθούν τηλεόραση.

Το Monitorless αποτελεί μία AR/VR λύση απομακρυσμένου ελέγχου που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιήσει συσκευές όπως smartphones και υπολογιστές χωρίς οθόνη αλλά μέσω ενός ειδικού ζευγαριού γυαλιών.

Το VuildUs είναι μία λύση διακόσμησης εσωτερικών χώρων που αποτελείται από μία κάμερα 360ο και ένα mobile app για συμβατές συσκευές VR, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να αποφασίσει αν τα έπιπλα που σκοπεύει να αγοράσει ταιριάζουν στον χώρο του.

Το traVRer, τέλος, είναι μία πλατφόρμα 360ο video που προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να ζήσουν εικονικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, πριν πραγματοποιήσουν ένα πραγματικό τους ταξίδι.

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply