Τα IBM SoftLayer / Bluemix πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των ελληνικών startups

Τα IBM SoftLayer / Bluemix πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των ελληνικών startups

Τα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών SoftLayer και Bluemix ανέλυσαν χτες εξειδικευμένα στελέχη της IBM, στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο The Hub Events, με την υποστήριξη του Startupper.gr. 

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους παρουσιαστές, να υποβάλλουν ερωτήσεις και να δουν από κοντά πόσο εύκολα μπορεί κανείς να δημιουργήσει έναν λογαριασμό, έναν εικονικό server, να ενσωματώσει cognitive (γνωστικά) χαρακτηριστικά στις υπηρεσίες του και γενικότερα να υλοποιήσει μία ιδέα του – με χαμηλό κόστος και σχετική άνεση.

IBM SoftLayer

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος παρακολουθήσαμε από τον κο. Χάρη Λιναρδάκη (IBM Cloud Leader, Greece & Cyprus) μία εκτενής ανάλυση σχετικά με την δομική και επιχειρησιακή προσέγγιση των SoftLayer (Infrastructure-as-a-Service) & Bluemix (Platform-as-a-Service), τα οποία φυσικά μπορούν να λειτουργήσουν είτε στο IBM Cloud είτε σε κάποιο δικό μας Hybrid/Private Cloud περιβάλλον – ακόμα και “on premises”.
 

IBM2

Χάρης Λιναρδάκης (IBM Cloud Leader, Greece & Cyprus)

Η ΙΒΜ λειτουργεί περισσότερα από 40 Data Centers – διεθνώς – πάνω στα οποία στηρίζεται η δομική πλατφόρμα της SoftLayer, διαχειριζόμενη πάνω από 100.000 servers. Η υποδομή αλλά και η λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών ακολουθεί πιστά τις αυστηρές προδιαγραφές της εταιρείας, ώστε να προσφέρουν εξαιρετικό “up and running” από startups μέχρι και πολυεθνικές εταιρείες.
 

IBM Bluemix

Ανεπτυγμένο σε αυτό το ασφαλές και ιδιαίτερα γρήγορο περιβάλλον είναι και το BlueMix, το οποίο συνδυάζει την επεξεργαστική ισχύ των κέντρων λογισμικού της IBM (Cloud Foundry, OpenStack), τις τεχνολογιών τρίτων κατασκευαστών (APIs) και σχεδόν οποιαδήποτε ανοικτή γλώσσα προγραμματισμού – για κάθε λειτουργική πλατφόρμα (Web, Mobile, Big Data, Analytics, IoT κα).

Το BlueMix προσφέρει DevOps στο Cloud – μια ανοικτή, ολοκληρωμένη και επεκτάσιμη πλατφόρμα ανάπτυξης, η οποία διευρύνεται συνεχώς και βοηθά τους προγραμματιστές να ξεκινήσουν την ανάπτυξη επιχειρησιακών εφαρμογών πιο γρήγορα, παρέχοντας τους όλα τα απαραίτητα διαχειριστικά εργαλεία αλλά και πρόσβαση σε έτοιμο περιεχόμενο (API Services, Security Services, Scale-Out Services).

 

 

IBM Watson

Σημαντικό κομμάτι του IBM Cloud αλλά και του προγράμματος στήριξης των τεχνολογικών startups, μιας και παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον για αυτού του είδους τις υπηρεσίες, είναι και η πρόσβαση στο πρόγραμμα Watson.

H πλατφόρμα SoftLayer (όπως και η BlueMix) φιλοξενούνται όπως αναφέραμε στο IBM Cloud, ο χώρος του οποίου μπορεί ανα πάσα στιγμή να συνεργαστεί με το οικοσύστημα IBM Watson, για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των δεδομένων και την ανάλυση επιχειρηματικών δεδομένων.

Η ανάλυση των δεδομένων, η αναζήτηση και επιστροφή των απαντήσεων γίνονται πλέον σε “cognitive” επίπεδο, υιοθετώντας ένα πιο ρεαλιστικό αλλά παράλληλα ισχυρό επεξεργαστικό υπόβαθρο για κάθε αίτημα του χρήστη.

Στις λύσεις Watson περιλαμβάνονται το Watson Discovery Advisor, το Watson Engagement Advisor και το Watson Development Cloud.
 

 
Στη συνέχεια έγινε μία αναφορά για τις πρωτοβουλίες Global Entreprenuer Program For Cloud, το Softlayer Catalyst Program και Bluemix Garage, μέσω των οποίων έχουν έρθει στους “κόλπους” της ΙΒΜ τέσσερα εκατομμύρια developers και 143 χιλιάδες εταιρείες – με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους – ακόμα και αν πρόκειται για “migration” από άλλες πλατφόρμες.
 

Moosend, Powered by IBM

Το λόγο αμέσως μετά πήρε η Moosend (η γνωστή e-mail marketing πλατφόρμα) και συγκεκριμένα ο Πάνος Μελισσαρόπουλος, ο οποίος μας εξήγησε γιατί η εταιρεία του επέλεξε τις λύσεις της ΙΒΜ και συγκεκριμένα την ασφάλεια και την αξιοπιστία της πλατφόρμας SoftLayer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Moosend εξυπηρετεί πάνω από 15 μεγάλες εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, όπως η SAP, Dixons, Praktiker, Pizza Fan, Viva.gr, XE.gr, National Bank of Greece κα.
 

IBM4

Πάνος Μελισσαρόπουλος (Moosend)

Η εταιρεία του κου. Μελισσαρόπουλου, προκείμενου να διακινήσει περισσότερα από 180.000.000 emails το μήνα (700GB ανά πελάτη, 45ΤΒ στο σύνολο), χρησιμοποιεί πέντε “bare metal” servers, τέσσερις Cloud servers και 120 IPs – βασισμένα σε ένα “redundant network interface” των 2GBps/server.
 

Technical Perfection

Η βραδιά έκλεισε κάπως “πιο τεχνικά” με τους κυρίους Ανδρέα Κίτσιο (Infrastructure Services Sales Specialist) και Νίκο Καρατζά (Technical Sales Specialist).

Τα έμπειρα στελέχη της ΙΒΜ, μας παρουσίασαν σε πραγματικό χρόνο και ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, την χρήση των SoftLayer/Bluemix – δημιουργώντας σε “No Demo Mode” εικονικούς χρήστες και εικονικούς servers (VMs).

 

IBM5

Ανδρέας Κίτσιος (Infrastructure Services Sales Specialist ΙΒΜ)

IBM3

Νίκος Καρατζάς (Technical Sales Specialist ΙΒΜ)

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Κίτσιος στις, πρόσφατες και μη, εξαγορές της “μεγάλης Μπλε Κυρίας” στις οποίες συγκαταλέγονται η box (υπηρεσία online αποθήκευσης δεδομένων, διαμοίρασης και δημιουργίας προσωπικού Cloud περιεχομένου sharing για Windows, OS X, Android, BlackBerry, iOS, WebOS, και Windows Phone συσκευές), η πλατφόρμα StrongLoop (η node.js σουίτα της οποίας χρησιμευει στην κατασκευή APIs για φορητές συσκευές), η HootSuite (γνωστή εφαρμογής διαχείρισης δεδομένων σε κοινωνικά δίκτυα) και η bluebox (η οποία δημιουργεί Cloud υπό-περιβάλλοντα βασισμένα σε OpenStack, τα οποία φυσικά συνεργάζονται με το IBM Bluemix).

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και αφιερώθηκε επιπλέον χρόνος για το κλασικό πλέον “Cocktail & Networking”.

Σήμερα στις 16.00 η εκδήλωση της IBM για τις Ελληνικές startup

 

All images © 2015 Vassilis Orfanidis, AllConnected.gr

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply