Sony Digital Imaging Workshop 2015: Νέα προϊόντα, νέες εμπειρίες

Sony Digital Imaging Workshop 2015: Νέα προϊόντα, νέες εμπειρίες

Όταν η συνταγή είναι «επιτυχημένη» δεν την αλλάζεις, απλά αναζητάς τρόπους για να την βελτιώσεις, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε σήμερα η Sony με την παρουσίαση των νέων mirrorless full-frame συστημάτων α7S II/α7R II και Cyber-Shot RX100 IV/RX10 II

Κατά τη διάρκεια του Digital Imaging Workshop, το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες στην καρδιά της Αθήνας για τους εκπροσώπους του τύπου, ο κος Φώτης Ρέλλιας (Product Manager Digital Imaging, Greece/Cyprus) με την βοήθεια του γνωστού επαγγελματία φωτογράφου Θοδωρή Μάρκου, ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα των νέων μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας και μας έδωσαν την ευκαιρία να τα περιεργαστούμε.

 

SonyWorkshopa

Όλα τα νεά φωτογραφικά συστήματα της Sony, συνοδευόμενα από μία μεγάλη γκάμα φακών E-Mount.

Η προσθήκη των τεσσάρων αυτών προηγμένων φωτογραφικών μηχανών βρίσκει τη Sony σε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο, διατηρώντας τη μερίδα του λέοντος, όσον αφορά τον τομέα κατασκευής και πώλησης αισθητήρων – τόσο για εσωτερική, όσο και για εξωτερική κατανάλωση.

Cyber-Shot RX100 IV/RX10 II

Οι Cyber-Shot φωτογραφικές μηχανές RX100 IV και RX10 II, προσφέρουν λήψεις με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα κλείστρου 1/32.000″, η οποία μειώνει σημαντικά το  φαινόμενο παραμόρφωσης της εικόνας και προσφέρεται δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε συνθήκες έντονου φωτισμού, ακόμα και στο φως της ημέρας.

Η καινοτομία και των δύο αυτών μηχανών βρίσκεται στον αισθητήρα Exmor RS CMOS 1.0, ο οποίος προσφέρει ιδιαίτερες λειτουργίες, καθώς διαθέτει προηγμένη επεξεργασία σημάτων και συνδεδεμένο τσιπ μνήμης DRAM – με τον οποίο ο χρήστης μπορεί να εγγράφει βίντεο σε Super Slow Motion 40x, έως 1000 καρέ/δευτερόλεπτο.

 

SonyWorkshopb

Βλέπετε τις α7S II και α7R II (μπροστινή σειρά) και Cyber-Shot RX100 IV (τρίποδο) και RX10 II στο πίσω μέρος του τραπεζιού.

Η νέα RX10 II μπορεί να εκτελέσει εγγραφή βίντεο 4K για μέχρι και 29 λεπτά ενώ η compact RX100 IV μπορεί να συλλάβει βίντεο 4K διάρκειας μέχρι 5 λεπτών.

Οι φωτογραφικές μηχανές αυτές δεν καινοτομούν μόνο λόγω των δυνατοτήτων εγγραφής βίντεο αλλά και λόγω της ρεαλιστικής προεπισκόπησης των εικόνων και τη δυνατότητα παραγωγής τους χάρη στο νέο σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder, με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,35 εκατ. dots.

Οι νέες φωτογραφικές μηχανές είναι συμβατές με Wi-Fi και NFC και παρέχουν εύκολη προσβασιμότητα χάρη στη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera της Sony.

Full-frame α7S II & α7R II

Η α7S II αποτελεί τη νέα υπερ-ευαίσθητη (ISO 100-102400) φωτογραφική μηχανή της Sony, η οποία συνδυάζει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο, χάρη στο ηλεκτρονικό κλείστρο που διαθέτει, ενώ προσφέρει αυτόματη εστίαση με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα και ευκρίνεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, το σκόπευτρο της α7S II προσφέρει πολύ μεγάλο οπτικό εύρος και μπορεί εύκολα να διακρίνει και να αποτυπώσει το αντικείμενο λήψης, ακόμα και αν αυτό είναι δυσδιάκριτο σε σκοτεινό περιβάλλον ενώ παράλληλα διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες.

 

SonyWorkshopc

Οι ταχύτητες εκκίνησης, σκόπευσης και παραμετροποίησης των νέων α7 είναι εξωπραγματικές.

Προσφέρει εξελιγμένες δυνατότητες εγγραφής βίντεο καθώς διαθέτει πλήρη ανάγνωση pixel σε φορμά full-frame, ενώ διαθέτει και λειτουργία “Slow Motion” υψηλής ανάλυσης ενώ χάρη στη γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση είναι η ιδανική επιλογή για τη λήψη βίντεο 4Κ ανάλυσης.

Διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού Exmor R CMOSi (35mm), ο οποίος προσφέρει όχι μόνο υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια στην εικόνα, αλλά και ταχύτητα και υψηλή ευαισθησία.

Η α7R II (CMOS 35 mm στα 42,4MP) διαθέτει επίσης σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες ενώ τα 399 σημεία αυτόματης εστίασης προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη από οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή μηχανή.

Και σε αυτό το μοντέλο, η γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση συντελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη λήψη βίντεο 4Κ ανάλυσης.

Ο ελαφρύς σχεδιασμός της από κράμα μαγνησίου είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός ενώ ο νέος μηχανισμός που διαθέτει κλειδώνει τον περιστροφικό δακτύλιο λειτουργιών, καθώς και ένα μεγάλο εύρος προσαρμόσιμων λειτουργιών και κουμπιών.

 

SonyWorkshopd

Ανανεωμένη και πλήρης η γκάμα full-frame φακών E-Mount της Sony, ιδιαίτερα ευχάριστες εντυπώσεις μας προκάλεσε ο 28mm f/2, με τον οποίο τραβήξαμε και όλα τα στιγμιότυπα.

Όλα τα παραπάνω φωτογραφικά συστήματα, καθώς και η τεράστια γκάμα φακών E Mount/A Mount της Sony, είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά – με τις τιμές λιανικής πώλησης να ξέκινουν από τα €1200.

 

All images © 2015 AllConnected.gr

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply