SpaceX: Απέτυχε η προσνήωση του Falcon 9

SpaceX: Απέτυχε η προσνήωση του Falcon 9
Τον προηγούμενο μήνα, ο πύραυλος Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας Space Exploration Technologies (SpaceX), προσγειώθηκε επιτυχώς στην πλατφόρμα του Cape Canaveral Air Force Station της Φλόριντα, ΗΠΑ.

Μεταφέροντας στην κορυφή του τον ευρω-αμερικανικών συμφερόντων δορυφόρο Jason-3, ο οποίος προορίζεται να εκτελέσει Ocean Surface Topography / Μarine Νavigation, θα χρησιμοποιηθεί για την χαρτογράφηση της επιφάνειας της θάλασσας από το Διάστημα, o “επαναχρησιμοποιήσιμος” Falcon 9 εκτοξεύθηκε από την Vandenberg Air Force Base της Καλιφόρνια στις 1:42 p.m. EST (10:42 a.m. PST/1842 GMT).

Σε λιγότερο από τρία λεπτά και μετά την πυροδότηση των προωθητήρων του, το κατώτερο τμήμα του πυραύλου αποσυνδέθηκε κανονικά από το δεύτερο στάδιο και άρχισε να πέφτει, ενώ ο υπόλοιπος πύραυλος συνέχισε την ανοδική του πορεία, προκειμένου να θέσει τον Jason-3 σε τροχιά.

Κατά την κάθοδο του, ο Falcon 9 πυροδότησε για άλλη μία φορά τους κινητήρες προσνήωσης, ανέπτυξε τα τέσσερα βοηθητικά “πόδια” προσεδάφισης – επιχειρώντας να ισσοροπήσει στην πλωτή ρομποτική πλατφόρμα – πράγμα το οποίο δεν συνέβει, καθώς ένα από τα πόδια έκλεισε.

Το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο, καθώς ο αξίας 60.000.000 δολαρίων πύραυλος έπεσε και εξεράγει.
 

Video Source : Storyful / Instagram / Elon Musk

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply