Xerox Phaser 6020 & Phaser 6022 review

Xerox Phaser 6020 & Phaser 6022 review

Ποιότητα εκτύπωσης

Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή εδώ αναφορικά με την τεχνολογία εκτύπωσης των δύο Xerox εκτυπωτών της δοκιμής. Αυτό γιατί δεν είναι laser εκτυπωτές, όπως λανθασμένα αναφέρεται από πολλούς, αλλά εκτυπωτές τεχνολογίας LED η οποία είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με τους laser, αλλά διαφορετικής υλοποίησης.

Οι εκτυπωτές της δοκιμής χρησιμοποιούν τη δοκιμασμένη τεχνολογία Hi-Q LED print engine η οποία, σύμφωνα με τη Xerox, αναβαθμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα των εκτυπωμένων – κυρίως – φωτογραφιών αλλά και των γραφικών. Μάλιστα η εταιρεία προτείνει τους εκτυπωτές που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία ακόμα και σε γραφίστες!

Η ανάλυση εκτύπωσης και στους δύο εκτυπωτές είναι ιδιαίτερα υψηλή και φτάνει τα 1.200×2.400 dpi και θα ομολογήσω ότι είχα την περιέργεια πριν ακόμα καταφθάσουν στα γραφεία μας κατά πόσο θα μπορούσαν οι εκτυπώσεις τους να ικανοποιήσουν το έμπειρο μάτι. Άλλωστε αυτό φαίνεται ότι είναι και το ζητούμενο της τεχνολογίας Hi-Q LED print engine.

Το αποτέλεσμα θα ομολογήσω ότι δικαιώνει τη Xerox και την επιλογή της μιας και ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις μου άφησε η ρεαλιστική απόδοση των χρωμάτων σε φωτογραφίες. Παρατηρώντας δε καλύτερα τις εκτυπώσεις η λεπτομέρεια, αποτέλεσμα της υψηλής ανάλυσης εκτύπωσης, είναι εντυπωσιακή και σε μια πρώτη ματιά μπορεί να συγκριθεί με έναν inkjet εκτυπωτή – όχι βέβαια φωτογραφικό.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Tech editor @ PC Magazine, technology websites & now allCONNECTED.gr - Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply