5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στη Σαντορίνη

By | 4 Νοεμβρίου, 2020

5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στη Σαντορίνη

Οι καλύτερες παραλίες, διαδρομές, χωριά, ηλιοβασίλεμα, εκλεκτό κρασί, λιχουδιές και όλη η μαγεία της Σαντορίνης –Santorini private tour! Επισκεφτείτε τους όλες σε 10 “must” εμπειρίες περιήγησης στη Σαντορίνη.

Το πιο όμορφο νησί του πλανήτη. Η γη της χαμένης Ατλαντίδας. Ο πιο μαγικός καλοκαιρινός προορισμός της Ευρώπης. Οι φώκιες της φήμης της Σαντορίνης είναι τόσο πλήρεις που όταν φτάσετε τελικά στο λιμάνι, δεν ξέρετε τι να ψάξετε … Ποιες γωνίες να εξερευνήσετε έτσι ώστε να μπορείτε να ζήσετε αυτήν τη μεθυστική γοητεία που κάνει όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς να ξεχνούν.

Και ερχόμαστε εδώ, για να επικεντρωθούμε σε όλη την εμπειρία ενός ταξιδιού στη Θήρα, μέσα σε δέκα απαραίτητα βήματα γύρω από την Καλντέρα. Με άλλα λόγια, αυτό που δεν πρέπει να χάσετε:

Ηλιοβασίλεμα στην Οία

Ακόμα κι αν δεν είστε ένας από τους ρομαντικούς του κόσμου, είναι πιθανό να μην παρασυρθείτε από αυτήν τη μυστηριώδη δύναμη που σχεδόν υπνωτίζει το πλήθος στα σοκάκια της Οίας όταν το ρολόι πλησιάζει στο ηλιοβασίλεμα.

Στη συνέχεια, μια τεράστια επίδειξη με καπέλα, κάμερες και ένα άρωμα αντηλιακού αντί για πανό και κουκούλες, μετακινείται στην άκρη της Οίας στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου, όπου απλώς κοιτάζετε τον ήλιο για να βουτήξετε στην Καλντέρα και τον κόσμο για να επικροτεί.

Αν ψάχνετε για ένα λιγότερο εντυπωσιακό θέαμα, άλλα καταπληκτικά σημεία στο νησί για να δείτε τον ήλιο να δύει είναι η κορυφή του Προφήτη Ηλία, ο πύργος της αρχαίας Θήρας, ο φάρος, το κάστρο του Πύργου και η παραλία της Βλυχάδας.

Οι εξαιρετικές παραλίες

Ίσως έχετε ακούσει ότι η Σαντορίνη δεν είναι διάσημη για τις παραλίες της. Μην προσέχετε τις φήμες, ώστε να μην παραμεληθείτε με την πετσέτα σας: Μπορεί να μην δείτε τιρκουάζ νερά και χρυσή άμμο, αλλά θα δείτε και άλλα εξωτικά πράγματα. Στη Βλυχάδα, η άμμος έχει φόντο σπάνιων γεωλογικών σχηματισμών, που μοιάζουν να αναδύονται από ένα σεληνιακό τοπίο, όπου μπορείτε να ανεβείτε.

Στην τραχιά Κόκκινη Παραλία, θα κολυμπήσετε στα νερά μιας παραλίας αλμυρού νερού, με μοβ, σχεδόν σαν χώμα, άμμο που βγαίνει από έναν άλλο κόσμο. Και στο Καμάρι, την Περίσσα ή τις άλλες ανατολικές ακτές του νησιού θα είστε διάσπαρτοι με φόντο τα μεγάλα βότσαλα και τη μαύρη άμμο του νησιού, το υπόλοιπο της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Εκεί θα βρείτε επίσης τις πιο οικονομικά οργανωμένες παραλίες, καθώς οι ξαπλώστρες δεν χρεώνονται σε αυτήν την πλευρά της Θήρας. Απολαυστικές, εναλλακτικές και ακόμα πιο γραφικές είναι οι καταδύσεις στο Αμμούδι, το μικρό λιμάνι της Οίας.

Διανυκτέρευση στα Φηρά

Η μέρα είναι στις παραλίες, το ηλιοβασίλεμα είναι στην Οία, και το βράδυ βρίσκεται ακριβώς στα Φηρά, τη ζωντανή πρωτεύουσα του νησιού που δεν έχει μόνο πανέμορφα σπήλαια στην πλευρά της Καλντέρας. Διαθέτει επίσης πολλά μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, ταβέρνες και πλατείες, τα οποία γεμίζουν ευχάριστα όλη τη νύχτα.

Οι διαδρομές – προς ξηρά και θάλασσα (και χωριά)

Τα χωριά της Καλντέρας έχουν φυσικά τον πρώτο λόγο. Οι βόλτες SOS ακολουθούν τα πετρόχτιστα μονοπάτια στα Φηρά και την Οία, με χαρακτηριστικά λευκά βράχια, φουντωτές μπουκαμβίλιες και ασυναγώνιστη θέα. Η Οία ειδικότερα είναι μια μοναδική εμπειρία, η οποία δεν ενοχλείται από το κοπάδι των τουριστών.

Όσο είστε εκεί, μπροστά από αυτό, στην αφοπλιστική ομορφιά που δύσκολα συνειδητοποιείτε είναι πραγματική και ότι ζει σε κανονικούς ανθρώπους. Μεταξύ των Φηρών και της Οίας, θα βρείτε δύο ακόμη «θερμαινόμενα» κυκλαδίτικης πολυτέλειας και τοπίου, το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι.

Όσο για το υπόλοιπο νησί, θα περπατήσετε στον ήσυχο οικισμό του Καρτεράδου. Εκεί δεν θα χάσετε μια παραδοσιακή γιορτή ανεμόμυλων, ανεβείτε στο Καστέλι του Πύργου και στο Εμπόριο. Θαυμάστε τις νησιωτικές εκκλησίες του Φωτεινού και του Βόθωνα με θέα την Έξω Γωνιά ή το Μεγαλοχώρι.

Για όσους έχουν ενεργειακά και αδρεναλίνη, συνιστάται ένα μονοπάτι πεζοπορίας κατά μήκος της Καλντέρας, που συνδέει τα χωριά Φηρά, Ημεροβίγλι και Οία. Θα χρειαστούν περίπου τρεις ώρες για τα εννέα χιλιόμετρα μιας συναρπαστικής διαδρομής.

Κάτω από το νερό, οι λάτρεις των καταδύσεων θα λατρέψουν τις τοποθεσίες της Τρυπητής και της Παλιάς Καμένης. Κοντά στο ναυάγιο του Ταξιάρχη, ενώ κοντά στο Ακρωτήρι θα βουτήξετε στον ύφαλο του Adiabat. Τέλος, το Mesa Pigadia είναι ιδανικό για εξερεύνηση σπηλαίου.

Το ηφαίστειο

Τμήματα του ενεργού ηφαιστείου της Σαντορίνης, τα νησιά Παλαιά και Νέα Καμένη που κατοικούν στην άλλη πλευρά της Καλντέρας, μας θυμίζουν ότι ήταν κάποτε μέρος του ίδιου νησιού. Στη συνέχεια κλήθηκε λόγω του σχήματος του “Round”.

Βάρκες για το ηφαίστειο και το γειτονικό νησί της Θηρασιάς αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι των Φηρών. Αξίζει να επιβιβαστείτε αν είστε γοητευμένοι από την ιδέα να βρεθείτε σε ένα ενεργό ηφαίστειο. Μην περιμένετε γραφικά τοπία, αλλά οι «άγριοι» λόφοι θα αναρριχηθούν στον καυτό ήλιο.

Και όμως αξίζει τον κόπο, καθώς θα είστε τόσο κοντά στην καρδιά του θρύλου της Ατλαντίδας. Σαν καπνός και ζεστός αέρας στα μικρά ανοίγματα της Καμμένης όπου το ηφαίστειο αναπνέει.

Σημειώστε ότι οι ημερήσιες εκδρομές δεν είναι κατάλληλες για όσους δεν είναι πολύ ανθεκτικοί στον ήλιο ή την ανάβαση. Σημειώστε επίσης ότι κατά την επιστροφή θα περάσετε επίσης το σημείο «θερμές πηγές», όπου το νερό γίνεται κόκκινο και ζεστό, στο μικρό κολπίσκο ενός νησιού με έναν μόνο κάτοικο. Ο μυστηριώδης άντρας με αδυναμία στο κόκκινο, δεν αποκλείεται να τον βρει να διαλογίζεται στην ακτή.

Μετά από αυτό τον οδηγό, οι διακοπές στη Σαντορίνη θα γίνουν αξέχαστες!

Δείτε περισσότερα για Santorini Tours

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *