Επένδυση 1 δις δολαρίων στη Motorola από τη Silver Lake

Επένδυση 1 δις δολαρίων στη Motorola από τη Silver Lake

Η Motorola Solutions έλαβε χρηματοδότηση υπό μορφή επένδυσης ύψους 1 δις δολαρίων από τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια της Silver Lake.

Η Motorola ελπίζει πως η Silver Lake θα τη βοηθήσει να επιταχύνει τη διαδικασία της μεταβάσης της από την πώληση ασυρμάτων στην αστυνομία, την πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε μια περισσότερο ευρεία πλατφόρμα.

Η ιδιώτικη επένδυση του 1 δις δολαρίων έρχεται υπό τη μορφή δανείου και μπορεί να μετατραπεί σε κοινές μετοχές. Σύμφωνα μάλιστα με δύο κορυφαία στελέχη της Silver Lake, τους Egon Durban και Greg Mondre, θα συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, κάτι το οποίο είναι μέρος της συμφωνίας που πρόκειται να ανακοινώσει η Motorola σήμερα Τετάρτη.

Η Motorola χωρίστηκε σε δύο κομμάτια το 2009, ξεχωρίζοντας το κομμάτι των κινητών τηλεφώνων (Motorola Mobility), που το 2011 αγόρασε η Google, από το κομμάτι των υπόλοιπων δραστηριοτήτων (Motorola Solutions).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ή σχόλια ούτε από τη Motorola Solutions, ούτε από τη Silver Lake, κάτι που πιθανόν θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.