1 δισ. δολάρια θα επενδύσει στο IoT η Dell

1 δισ. δολάρια θα επενδύσει στο IoT η Dell

Την πρόθεση της να επενδύσει το ποσό του 1 δισεκατομμύριου δολαρίων, στα επόμενα τρία χρόνια, στην έρευνα και ανάπτυξη συστημάτων Internet of Things (IoT), γνωστοποίησε η Dell Technologies η οποία παράλληλα ανακοίνωσε το ευρύτερο όραμα και τη στρατηγική της στον τομέα του IoT.

Ειδικότερα, στόχος της Dell Technologies είναι η δημιουργία ενός νέου τμήματος IoT, καθώς και συγκεκριμένα νέα προϊόντα IoT, εργαστήρια, πρόγραμμα συνεργατών και μοντέλα κατανάλωσης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη υπογραμμίζει τη δέσμευση της Dell Technologies να βοηθήσει τους πελάτες να πραγματοποιήσουν το δικό τους ψηφιακό μέλλον, πλοηγούμενοι με ασφάλεια μέσα στο κατακερματισμένο τοπίο του IoT.

IoT, ένα νέο κατανεμημένο μοντέλο computing

Καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες επιθυμούν να μετασχηματίσουν ψηφιακά την επιχείρησή τους, ένα νέο μοντέλο computing αναδύεται. Τα 15 τελευταία χρόνια, ο κλάδος της Πληροφορικής έχει γνωρίσει την άνοδο του cloud computing, ένα ιδιαίτερα συγκεντρωτικό μοντέλο προσφοράς υπηρεσιών Πληροφορικής. Ωστόσο, σε μια εποχή όπου κάθε τύπος συσκευής, από τηλέφωνα μέχρι αυτοκίνητα, λαμπτήρες και θερμοστάτες μέχρι και συσκευές καρδιακής παρακολούθησης λειτουργούν με τη βοήθεια ψηφιακής «νοημοσύνης», υπάρχει πλέον η ανάγκη για επεξεργασία της πληροφορίας με έναν τρόπο κατανεμημένο και σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να βασιστούν στον τρόπο λειτουργίας ενός συγκεντρωτικού συστήματος με επίκεντρο την υποδομή του cloud, το οποίο ενδεχομένως να προκαλεί σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις.

“To IoT αλλάζει δραματικά τον τρόπο που ζούμε, τον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και επίσης τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος”, αναφέρει ο Michael Dell, chairman και chief executive officer – Dell Technologies. “Η Dell Technologies δείχνει το δρόμο για τους πελάτες μας, με μια νέα αρχιτεκτονική κατανεμημένου computing, η οποία φέρνει το IoT και την τεχνητή νοημοσύνη μαζί, στα πλαίσια ενός ανεξάρτητου οικοσυστήματος από το edge, στο core, στο cloud. Οι επιπτώσεις για την κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι πολύ ουσιαστικές”.

Οι πελάτες έχουν εκφράσει τη βαθιά τους ανάγκη ώστε μια εταιρεία να προχωρήσει στην υλοποίηση λύσεων IoT, οι οποίες θα είναι σε θέση να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις τους. H ολοκληρωμένη προσέγγιση της Dell Technologies στον τομέα του IoT βασίζεται στις πρωτοποριακές υπηρεσίες και τεχνολογίες της, καθώς και ένα προσεκτικά ανεπτυγμένο οικοσύστημα συνεργατών, το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αποκόμιση αξίας για τους πελάτες στην τωρινή φάση, αλλά και την προετοιμασία τους για όσα επιφυλάσσει το μέλλον.

Το νέο τμήμα IoT της Dell Technologies

Το νέο τμήμα IoT της εταιρείας πρόκειται να έχει ως επικεφαλής τον CTO της VMware, Ray O’Farrell, και στο καταστατικό του προβλέπει τον συντονισμό της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών ΙοΤ σε όλο το φάσμα της Dell Technologies. Το τμήμα λύσεων ΙοΤ (IoT Solutions Division) θα συνδυάσει εσωτερικά αναπτυγμένες τεχνολογίες και προϊόντα από το τεράστιο οικοσύστημα της Dell Technologies, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις.

“Η Dell Technologies έχει διαβλέψει προ πολλού την ευκαιρία που αναδεικνύεται μέσω του γοργά αναπτυσσόμενου τομέα του IoT, δεδομένης της πλούσιας προϊστορίας της στην αγορά του edge computing”, εξηγεί ο Ray O’Farrell, VMware EVP & CTO /  general manager – Dell Technologies IoT division. “Το νέο τμήμα του IoT στοχεύει στη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Dell Technologies, συνολικά, με στόχο την παροχή των κατάλληλων λύσεων, σε συνδυασμό με το τεράστιο οικοσύστημα των συνεργατών μας, για την κάλυψη των αναγκών των πελατών και την παροχή βοήθειας για να υλοποιήσουν συστήματα IoT μέσα στις δικές τους δομές, με μεγαλύτερη ευκολία”.

Οργανικές επενδύσεις στο μέλλον του ΙοΤ
Προϊόντα, εργαστήρια, πρόγραμμα συνεργατών

Μέσα λοιπόν στα επόμενα τρία χρόνια, η Dell Technologies θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε νέα προϊόντα ΙοΤ, λύσεις, εργαστήρια, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα και οικοσύστημα συνεργατών.

Σήμερα, η Dell Technologies ήδη παρέχει τα συστήματα Edge Gateways, τα οποία μπορούν να διασφαλιστούν και να τύχουν διαχείρισης μέσω του VMware IoT Control Center. 

Η σειρά των Dell EMC PowerEdge C-Series servers έχει βελτιωθεί για να υποστηρίζει ομαδική εκπαίδευση και μηχανική μάθηση ως μέρος ενός κατανεμημένου πυρήνα. Τα Dell EMC Isilon και Elastic Cloud Storage παρέχουν αποθήκευση αρχείων και αντικειμένων, για μαζικές ποσότητες δεδομένων και επιτρέπουν την εκτέλεση analytics μέσω HDFS. Τα Pivotal Cloud Foundry (PCF) και Pivotal Container Service (PKS) παρέχουν μια ιδανική πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών analytics, που βασίζονται στο cloud.

Η υπηρεσία της Virtustream, PCF Service παρέχει ένα διαχειρίσιμο Pivotal Cloud Foundry Service, απλοποιώντας την εγκατάσταση και λειτουργία κρίσιμων εφαρμογών στο cloud βασισμένες στο Virtustream Enterprise Cloud, ενώ το Virtustream Storage Cloud διατίθεται για αποθήκευση αντικειμένων cloud εκτός εγκατάστασης (off-premises). Τέλος, το Dell Boomi συνδέει ταχύτατα τα σχετικά δεδομένα με στόχο τη βελτίωση των analytics που βασίζονται στο cloud και τη βαθιά μάθηση (deep learning).

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.