SAP: Εξαιρετικά επιτυχημένο το 2015 και στην Ελλάδα

SAP: Εξαιρετικά επιτυχημένο το 2015 και στην Ελλάδα

Σε εκδήλωση για τον τύπο η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα βρέθηκε το allCONNECTED.gr καλεσμένο της SAP Ελλάδος. Εκεί η SAP παρουσίασε την πορεία της εταιρείας για το 2015.

Η SAP, μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις παροχής λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού παρουσίασε στοιχεία αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία που κατέγραψε το 2015 στην ελληνική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η SAP παρουσίασε σημαντική διεύρυνση της πελατειακής της βάσης για το 2015 και δυναμική ανάπτυξη της θέσης της στην ελληνική αγορά, με προσθήκη εταιρειών στο πελατολόγιο της, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι Eurobank, Viohalco, Σκλαβενίτης, Thenamaris Ship Management Inc., Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ και Tripsta (travelplanet24, tripsta, airtickets).

SAP16a

Επιπρόσθετα, η δυναμική της εταιρείας επιβεβαιώνεται από την πολύ καλή πορεία της στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, καθώς κατόρθωσε να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η SAP ανακοίνωσε τη συνέχιση ανοδικών ρυθμών ανάπτυξης, επιτυγχάνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο δυναμική αύξηση στην αγορά του cloud η οποία έφτασε το 103%. Κατέγραψε 700 νέες υλοποιήσεις με την πλατφόρμα SAP S/4HANA, ενώ στις λύσεις Customer Engagement and Commerce είχε τριψήφια αύξηση.

Στην Ελληνική αγορά τα αποτελέσματα παρά το δύσκολο οικονομικό κλίμα του 2015 είναι εξίσου εντυπωσιακά. Συνολικά η SAP για την Ελληνική αγορά έχει καταγράψει ανάπτυξη 41% ως προς το 2014 στο μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εταιρείες με τζίρο μικρότερο από 200 εκ. ευρώ), 38% έσοδα επί του συνόλου από νέους πελάτες, 47% ανάπτυξη στις υλοποιήσεις της πλατφόρμας SAP S/4HANA αλλά και 19% αύξηση στις βάσεις δεδομένων και την τεχνολογία.

SAP16b

Ο COO South Europe, Μiddle East & Africa, κ. Μάνος Ραπτόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Το 2015 ήταν μία χρονιά ισχυρών οικονομικών επιδόσεων για την SAP . Πάρα την οικονομική συγκυρία, οι πελάτες μας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους και συνέχισαν να επενδύουν προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι επιδόσεις τοσο στις μεγάλες επιχειρήσεις όπου ανακοινώσαμε μεγάλα νέα ονόματα, όσο και στις μικρομεσαίες όπου ο όγκος εργασιών μας αυξήθηκε κατά 38% σε σχέση με το 2014. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση στο χώρο της τεχνολογίας, όπου η πλατφόρμα HANA  αναπτύχθηκε με ρυθμό 47% και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία σε πολλούς οργανισμούς κάθε μεγέθους».

Η κα Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθύντρια Λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας σημείωσε:

«Η καταγραφή των θετικών αποτελεσμάτων και το 2015 επικυρώνει τη στρατηγική της SAP για καινοτομία σε όλο το φάσμα των προϊόντων που προσφέρει, όπως και η εστίαση της στο cloud, βοηθώντας τους πελάτες της να μετασχηματιστούν εύκολα και γρήγορα ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής»

ενώ ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθυντής Πωλήσεων της SAP για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα αναφέρει:

«Η παρουσία της  SAP συνέβαλε καθαριστικά στην ανάπτυξη του Κλάδου Πληροφορικής στην χώρα μας. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που καταφέρνουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στις στενές και δημιουργικές σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους πελάτες-συνεργάτες μας. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και δεσμευόμαστε για την παροχή Λύσεων και Υπηρεσιών που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Η επιτυχία της SAP είναι οι πελάτες της»

Παράλληλα στην εκδήλωση για τον τύπο υπήρχαν και καλεσμένοι πελάτες της εταιρείας οι οποίοι και προχώρησαν σε υλοποιήσεις SAP S/4HANA μέσα στο 2015 και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους παρευρισκόμενους.

SAP16c

Ο κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς, Head Greek Accounting & Group Tax της Eurobank, δήλωσε:

«Είχαμε μια άριστη συνεργασία με την SAP, όσον αφορά στην υλοποίηση της λογιστικής πλατφόρμας Standard SAP (S/4 Simple Finance on HANA). Πρόκειται για μία από τις πρώτες εφαρμογές της νέας τεχνολογίας της SAP στην Ευρώπη. Όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος, η μεταγωγή 300 περίπου χρηστών στη νέα πλατφόρμα έγινε εξαιρετικά ομαλά και μάλιστα εντός ενός ιδιαίτερα πιεστικού χρονοδιαγράμματος και παράλληλα έγινε δυνατή η ταυτόχρονη επικοινωνία με περισσότερα από 25 ενδοτραπεζικά συστήματα σε πλήρη λειτουργικότητα.»

O κ. Στράτος Θωμαδάκης, Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ (Viohalco), τόνισε:

«Κατά την διάρκεια του 2015 ξεκινήσαμε την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην ΣΙΔΕΝΟΡ, με την εφαρμογή της τεχνολογίας SAP HANA στην πλατφόρμα των Analytics. Η συλλογή των πρωταρχικών στοιχείων για την οικονομική ανάλυση, αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα στον οργανισμό μας, μιας και ο όγκος τους είναι τεράστιος (ο συνολικός τζίρος της εταιρίας προέρχεται από μεγάλο όγκο συναλλαγών). Οι αναφορές μας τώρα εκτελούνται μέχρι και στο 10% του χρόνου σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, δίνοντάς μας την ευελιξία για περεταίρω ανάλυση. Η τεχνολογία του SAP HANA μας βοήθησε στον πλέον βέλτιστο και αποδοτικό τρόπο διαχείρισης των δεδομένων μας.»

Γιώργος Αρβανιτίδης

Tech editor @ PC Magazine, technology websites & now allCONNECTED.gr - Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie