Διορθώθηκε το πρόβλημα στο Steam

Διορθώθηκε το πρόβλημα στο Steam

Σύμφωνα με τη Valve, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στους servers της υπηρεσίας Steam διορθώθηκε χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Steam δεν ήταν από επίθεση hackers, αλλά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην cache της βάσης δεδομένων της πλατφόρμας.

Χάρη σε αυτό το πρόβλημα όσοι χρήστες εισήλθαν στο Steam τις ώρες πριν την επίλυση του μπορούσαν να δουν ευαίσθητες πληροφορίες λογαριασμών άλλων χρηστών. Μεταξύ αυτών των πληροφοριών ήταν το email, μέρος του αριθμού της πιστωτικής κάρτας που πιθανόν υπάρχει καταχωρημένη, τηλέφωνα επικοινωνίας, υπόλοιπο χρημάτων και το ιστορικό των αγορών.

Η Valve για να λύσει το πρόβλημα αναγκάστηκε να διακόψει για λίγες ώρες τη λειτουργία του Steam. Επιπλέον η εταιρεία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του προβλήματος οι χρήστες οι οποίοι έβλεπαν πληροφορίες από λογαριασμούς τρίτων χρηστών δεν ήταν σε θέση να προχωρήσουν σε αγορές ή άλλες αλλαγές.

Από την άλλη θα πρέπει εμείς να σημειώσουμε ότι είναι πιθανή η διαρροή email λογαριασμών χρηστών του Steam, οπότε όλοι όσοι διατηρούν λογαριασμό στην υπηρεσία θα πρέπει να είναι προσεκτικοί το επόμενο διάστημα με emails τα οποία θα λάβουν με αποστολέα το Steam μιας και δεν θα είναι απίθανο να είναι τύπου phising.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Tech editor @ PC Magazine, technology websites & now allCONNECTED.gr - Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie