Την εξαγορά της Havok ανακοίνωσε η Microsoft

Την εξαγορά της Havok ανακοίνωσε η Microsoft

Ανακοινώθηκε σήμερα, από τo επίσημο blog της Microsoft, η εξαγορά της εταιρείας Havok, από την Intel, η οποία με τη σειρά της είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της το 2007. 

Η Havok, η οποία ιδρύθηκε το 1998 στο Δουβλίνο, είναι γνωστή για το λογισμικό της (Havok Engine), με το οποίο μπορεί κανείς να προσθέσει ρεαλιστικά 3D physics σε ανάλογες εφαρμογές και gaming τίτλους.

Στο πελατολόγιο της εταιρείας φιγουράρουν ονόματα όπως αυτά των Activision, EA, Ubisoft, Nintendo, Sony, Microsoft και πίσω από αυτά γνωστοί τίτλοι όπως Halo, Assassin’s Creed, Call of Duty, Destiny, Dark Souls, The Elder Scrolls – με την λίστα να ξεπερνά τις 600 καταχωρήσεις.

Η “εργαλειοθήκη” της Havok αναμένεται να ενισχύσει το ευρύτερο οικοσύστημα της Microsoft, προσφέροντας – μαζί με τις πλατφόρμες DirectX 12, Visual Studio and Microsoft Azure – ένα πλήρες και δοκιμασμένο πακέτο ανάπτυξης εφαρμογών αλλά και να εξασφαλίσει την ομαλή ανάπτυξη του νέου “Cloud Gaming” περιβάλλοντος της – στο οποίο θα βασίζονται τίτλοι όπως το περίφημο Crackdown 3.

Οι εξαγορές που πραγματοποιούν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες δείχνουν ότι υπάρχει μία τάση ολοκλήρωσης και “στεγανοποίησης” των οικοσυστημάτων τους, καθώς οι περισσότερες από αυτές προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν, δημιουργώντας εκ των έσω τμήματα ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τις σύγχρονης αγοράς.

Το πόσο της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό.

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.