Αντίο Picasa, δεν θα μας λείψεις…

Αντίο Picasa, δεν θα μας λείψεις…

Το Picasa ήταν ουσιαστικά η πρώτη προσπάθεια της Google να εντάξει στην πλατφόρμα της μία εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων, εξαγοράζοντας την εφαρμογή από την εταιρεία Lifescape το 2004 και διανέμοντας την ως “freeware”

Μετά λοιπόν από 14 χρόνια (δημιουργήθηκε το 2002), η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να παύσει τη δραστηριότητα της Picasa, καθώς όλο το βάρος της επεξεργασίας/διαχείρισης εικόνων έχει περάσει στην εφαρμογή Google Photos, η οποία αποσχίστηκε από την πλατφόρμα Google+.

To Picasa είχε πάρει το όνομα του από τον Iσπανό ζωγράφο Pablo Picasso και τη φράση “mi casa” η οποία στα Ισπανικά σημαίνει “το σπίτι μου” – θεωρώντας ότι οι χρήστες θα την έβλεπαν ως το “σπίτι” των φωτογραφιών τους.

Για όσους δεν σκέφτονται να εγκαταλείψουν την εφαρμογή, η Google έχει φροντίσει να μεταφέρει τα δεδομένα τους στο Google Photos (άλμπουμ, φωτογραφίες κα.), καθώς από τις 15 Μαρτίου του 2016 το Picasa θα μπει στο χρονοντούλαπο και η υποστήριξη του θα τερματιστεί.

Στο επίσημο Google Photos/Picasa Blog ανέβηκε και σχετική ανακοίνωση, η οποία ανέφερε:

“We apologize for any inconvenience this transition causes, but we want to assure you that we are doing this with the aim of providing the best photos experience possible. Google Photos is a new and smarter product, that offers a better platform for us to build amazing experiences and features for you in the future.” 

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.