Δυνατότητα βιντεοκλήσης στην πλατφόρμα του WhatsApp;

Δυνατότητα βιντεοκλήσης στην πλατφόρμα του WhatsApp;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας Macerkopf, η οποία ασχολείται κυρίως με το οικοσύστημα της Apple, η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, WhatsApp, ετοιμάζεται να ενσωματώσει και δυνατότητα βιντεο-κλήσεων. 

Η χρονιά που διανύσαμε ήταν καθοριστική για την λειτουργία της WhatsApp, καθώς στις αρχές του 2015 προσέφερε στα 900 εκατομμύρια των χρηστών της την δυνατότητα να πραγματοποιούν και δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις, οπότε μάλλον έφτασε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Στην φωτογραφία, η οποία συνοδεύει την ανάρτηση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αποτελεί προϊόν ευφάνταστης δημοσιογραφίας, φαίνεται πως το UI της νέας αυτής λειτουργίας ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία που εφαρμόστηκε και κατά την ενεργοποίηση των φωνητικών κλήσεων, παρέχεται δυνατότητα σίγασης του μικροφώνου και εναλλαγή μεταξύ κύριας/δευτερεύουσας κάμερας.

Εικάζεται δε ότι ο χρήστης θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις μέσω Wi-Fi/Cellular και ότι η αμερικανική εταιρεία σκοπεύει να προσθέσει “καρτέλες περιήγησης” – για ταχύτερη εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών συζητήσεων.

Σας θυμίζουμε ότι η WhatsApp Inc. (Mountain View, Καλιφόρνια) εξαγοράστηκε από την Facebook στις 19 φεβρουαρίου του 2014, έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων (τέσσερα δισεκατομμύρια σε μετρητά, δώδεκα δισεκατομμύρια σε μετοχές Facebook και σε διάστημα τεσσάρων χρόνων από την εξαγορά, άλλα τρία δισεκατομμύρια σε μετοχές Facebook).

 

whatsapp_videochat_leak

Macerkopf

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.