Εκτός λειτουργίας το Skype σε παγκόσμιο επίπεδο

Εκτός λειτουργίας το Skype σε παγκόσμιο επίπεδο

Εκτός λειτουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τις υπηρεσίες φωνής, βρίσκεται η γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας Skype.

Όσοι χρήστες αποπειράθηκαν να την χρησιμοποιήσουν από το πρωί της Δευτέρας είδαν στις οθόνες τους ένα προειδοποιητικό μήνυμα, το οποίο ανέφερε ότι το δίκτυο επικοινωνίας ήταν υπερφορτωμένο και αν ήθελαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό θα πρέπει να δοκιμάσουν ξανά… αργότερα.

Υπήρξε μάλιστα και προτροπή για επανεγκατάσταση της εφαρμογής, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνδρομητές της υπηρεσίας να διαμαρτυρηθούν εντόνως, καταφεύγοντας στα κοινωνικά δίκτυα, ζητώντας απαντήσεις από την αμερικανική εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι κατάφεραν να μπουν στο περιβάλλον χρήσης της εφαρμογής δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση τους (status), παρέμειναν μπλοκαρισμένοι και δεν μπορούσαν να δεχθούν ή να εκτελέσουν τηλεφωνικές κλήσεις – αν και τα γραπτά μηνύματα έδειχναν να λειτουργούν κανονικά.

Η εταιρεία ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που δημιούργησε το “κρέμασμα” της πλατφόρμας και ενημέρωσε τους χρήστες ότι οφείλεται σε εσφαλμένη ενημέρωση του κώδικα της, η οποία σύντομα θα αποκατασταθεί.

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.