Ηλιοθεραπεία χωρίς εγκαύματα: το πρώτο “έξυπνο” μπικίνι είναι εδώ

Ηλιοθεραπεία χωρίς εγκαύματα: το πρώτο “έξυπνο” μπικίνι είναι εδώ

Ένα “έξυπνο” μπικίνι παρουσιάστηκε από τη γαλλική βιοτεχνία μαγιό Spinali Design. 

Το μπικίνι αυτό, εκτός από μοντέρνα σχεδίαση και εξαιρετικά υλικά κατασκευής, είναι εξοπλισμένο και με έναν αποσπώμενο UV αισθητήρα. Ο αισθητήρας αυτός, μόλις αντιληφθεί ότι το αντιλιακό της ιδιοκτήτριας του χρειάζεται ανανέωση, στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone ή το tablet της, υποδεικνύοντας ότι το δέρμα χρειάζεται προστασία.

SpinaliDesignΜάλιστα σε ερώτηση που δέχτηκε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, αν το εν λόγω μαγίο είναι απλά ένα εμπορικό κόλπο με σκοπό την επαναπροώθηση των πωλήσεων ενός συνηθισμένου προϊόντος, έκανε ξακάθαρο ότι δεν πρόκειται για ένα απλό “τέχνασμα”.

“Στόχος της εταιρείας μας είναι η πρόληψη και από τη στιγμή που υπάρχουν συσκευές οι οποίες μπορούν να μας ειδοποιήσουν αν ένα φυτό χρειάζεται πότισμα, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες αυτές και να αποφύγουμε ένα μελλοντικό, σοβαρό έγκαυμα;” δήλωσε η Marie Spinali.

Την άποψη αυτή έρχεται να υποστηρίξει και η Δρ. Claudine Blanchet-Bardon, ειδικός του Εθνικού Συλλόγου Δερματολόγίας της Γαλλίας, η οποία επικρότησε την πρωτότυπη δημιουργία της Spinali, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα για αποτελεσματική προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Το μαγίο είναι εξοπλισμένο και με λειτουργία “Valentine” – ειδοποιώντας το σύντροφο σας – ώστε να σας αλείψει έγκαιρα με αντηλιακό. Το κόστος απόκτησης του ανέρχεται στα €149 και η εταιρεία σχεδιάζει ήδη την δεύτερη έκδοση, τοποθετώντας GPS και ενσωματώνοντας μικρότερους αισθητήρες κατευθείαν στο ύφασμα.

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.