Η “πράσινη” παρουσία της SEAT στο MWC

Η “πράσινη” παρουσία της SEAT στο MWC

Η SEAT είχε δυναμική παρουσία στο Mobile World Congress και εκμεταλλευόμενη πλήρως το ότι έπαιζε… εντός έδρας, αποκάλυψε τα σχέδιά της για ένα “πράσινο” μέλλον στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ανάμεσα στα όσα παρουσίασε η εταιρεία στη Βαρκελώνη, ήταν η ηλεκτρική έκδοση του Mii. Το eMii συνδυάζει τα μηχανικά μέρη του e-up! της Volkswagen με το αμάξωμα του Mii και τις απαραίτητες πινελιές διαφορετικότητας. Διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 81 bhp με ροπή 210 Nm και μπαταρία 18,7 kWh που του χαρίζει αυτονομία της τάξεως των 100 μιλίων. Σύμφωνα με τη SEAT, το eMii κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11,3” ενώ η τελική του ταχύτητα βρίσκεται στα 128 χλμ/ώρα. Η φόρτισή του απαιτεί περί τις 4 ώρες με απλή παροχή ρεύματος, ωστόσο η συμβατότητά του με το σύστημα CCS 40 kW, επιτρέπει στη μπαταρία του να φτάσει στο 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Κατά τα άλλα η SEAT ανακοίνωσε διά στόματος του προέδρου της, Luca de Meo, την πρόθεσή της να αναλάβει ηγετικό ρόλο “στην υλοποίηση των τεχνολογιών που θα επιτρέψουν στην αυτοκινητοβιομηχανία να προσφέρει μία άνετη, προσαρμόσιμη και διασυνδεδεμένη εμπειρία χρήσης”.

Ο de Meo μάλιστα δεσμεύτηκε πως τεχνολογίες σαν την “προβλέψιμη πλοήγηση” (που εν αντιθέσει με αυτή σε πραγματικό χρόνο, θα προβλέπει την κίνηση στους δρόμους) θα έχουν ενσωματωθεί στα οχήματα της SEAT μέχρι το 2019.

H SEAT εγκαινίασε ακόμα τα SEAT Talks, μια σειρά ομιλιών με θέμα τη συνδεσιμότητα και τον ρόλο των συναφών τεχνολογιών στην αυτοκινητοβιομηχανία ενώ σήμερα λαμβάνει χώρα και η Ημέρα Επιχειρηματικότητας με τα startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα SEAT Accelerator by Connector να παρουσιάζουν την πρόοδό τους. Η SEAT εξ άλλου έχει παρουσία και στο 4YFN, αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων ταλέντων και επαγγελματιών.

Την παρουσία της SEAT στο MWC χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Carles Puigdemont, ο Υπουργός Ενέργειας, Alvaro Nadal και ο Αντιδήμαρχος Βαρκελώνης, Jaume Collboni.

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.