Η AMD ανακοίνωσε τη νέα Radeon Pro Duo με απόδοση 16 TFLOP

Η AMD ανακοίνωσε τη νέα Radeon Pro Duo με απόδοση 16 TFLOP

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τους απανταχού PC gamers μιας και η AMD ανακοινώνει τη νέα της κάρτα Radeon Pro Duo, την οποία και αναμένουμε εδώ και αρκετούς μήνες, η ανακοίνωση όμως εστιάζει στο VR και όχι στο gaming αποκλειστικά.

Η νέα Radeon Pro Duo σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Crytek και η AMD θα είναι ο αποκλειστικός τεχνολογικός partner της εταιρείας για την επερχόμενη λύση VR First με την οποία στοχεύει σε κολλέγια και πανεπιστήμια και όπως έχει αναφέρει η εταιρεία θα είναι μια έτοιμη λύση VR για developers, φοιτητές και ερευνητές.

Η νέα Radeon Pro Duo αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες την ήθελαν να έρχεται με απόδοση που θα φτάνει τα 12 TFLOPs, η απόδοση της, όπως αναφέρει η AMD, ξεπερνά τα 16 TFLOPs. Η κάρτα βασίζεται στην R9 Fury και μέχρι σήμερα ήταν γνωστή με το όνομα R9 Fury X2.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το πανεπιστήμιο Bahçeşehir της Τουρκίας το οποίο βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη είναι και το πρώτο πανεπιστήμιο το οποιο διαθέτει εργαστήριο για τη λύση της Crytek, VR First και άνοιξε τον Ιανουάριο.

Η νέα AMD Radeon Pro Duo θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο τρίμηνο του έτους με τιμή διάθεσης τα 1.499 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Tech editor @ PC Magazine, technology websites & now allCONNECTED.gr - Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie