Η Intel υποστηρίζει το Brillo προωθώντας την ανάπτυξη συστημάτων IoT

Η Intel υποστηρίζει το Brillo προωθώντας την ανάπτυξη συστημάτων IoT

H Intel ανακοίνωσε, ότι το υπολογιστικό module Intel Edison, καθίσταται μια από τις πρώτες πλατφόρμες, που υποστηρίζει το Brillo, για το οποίο η Google μόλις ξεκίνησε τη διάθεση πηγαίου κώδικα, μέσω ενός προγράμματος προσκλήσεων.

Αξιοποιώντας ένα εύκολο στη χρήση και ανοικτού κώδικα, περιβάλλον ανάπτυξης, οι λύσεις Intel Edison ταιριάζουν απολύτως στους δημιουργούς, που ενδιαφέρονται για τη γρήγορη κατασκευή πρωτοτύπων, αλλά και την άμεση διάθεση στην αγορά, λύσεων IoT (Internet of Things). Η Intel προτίθεται να υποστηρίξει το Brillo σε ακόμη περισσότερα SoCs (system-on-chip), αλλά και περισσότερους δημιουργούς πλακετών IoT, στο μέλλον.

Μια ολιστική προσέγγιση για το IoT

Το Brillo, είναι ένα λειτουργικό σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για συστήματα IoT, το οποίο ανακοίνωσε η Google, στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2015, στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Στις 27 Οκτωβρίου, η Google ξεκίνησε τη διάθεση του Brillo μέσω ενός προγράμματος προσκλήσεων, το οποίο προσφέρει μια ολιστική και σφαιρική προσέγγιση στις λύσεις IoT. Ο συνδυασμός του Brillo, με την τεχνολογία IoT του Intel Edison, ανοίγει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης τέτοιων λύσεων. Το Intel Edison module είναι μια εξαιρετική αφετηρία σχεδίασης για συστήματα ΙοΤ, καθώς χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση, στηρίζεται σε χαμηλής κατανάλωσης διπύρηνο επεξεργαστή και ενσωματώνει Wi-Fi και Bluetooth. Οι developers συστημάτων IoT, μπορούν πλέον να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να τις αναπτύξουν γρηγορότερα, επιταχύνοντας έτσι τις εργασίες τους και την ολοκλήρωση των συστημάτων τους.

Τα Brillo και Weave συνιστούν μια λύση, για τη δημιουργία συνδεόμενων συσκευών. Το Brillo, υιοθετώντας στοιχεία από την πλατφόρμα του Android, παρέχει ασφάλεια, τεχνική συμβατότητα μεταξύ διαφορετικών συσκευών, καθώς και τη φιλοσοφία συνένωσης διαφορετικών μονάδων (modular design) για τη δημιουργία υποσυστημάτων. Το Weave, το οποίο προσαρμόζεται πάνω στο Brillo, είναι ένα ανοικτό πρωτόκολλο επικοινωνιών, το οποίο υποστηρίζει ανίχνευση, προετοιμασία και διαπίστευση, έτσι ώστε πολλά συστήματα IoT να επικοινωνούν μεταξύ τους, με το Internet, αλλά και με άλλες φορητές συσκευές.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Tech editor @ PC Magazine, technology websites & now allCONNECTED.gr - Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie