Η Samsung επενδύει στο “έξυπνο” σπίτι @ IFA 2015

Η Samsung επενδύει στο “έξυπνο” σπίτι @ IFA 2015

Σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Samsung στην IFA 2015, γνωρίσαμε από κοντά νέες σειρές “έξυπνων” συσκευών και υπηρεσιών IoT.

Οι ανακοινώσεις της νοτιοκορεατικής εταιρείας εναρμονίζονται με το διαρκώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα του IoT και παράλληλα συνδέονται άμεσα με την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας.

Το AllConnected ήταν εκεί και είδε από κοντά τα νέα αυτά προϊόντα.

SSIoT2

Samsung SmartThings Ηub και Smart Home Monitor

Το νέο Samsung SmartThings Hub είναι το “κέντρο ελέγχου” κάθε διασυνδεδεμένου σπιτιου, εξοπλισμένο με πληθώρα αισθητήρων.

Διαθέσιμο από σήμερα στις ΗΠΑ και την επόμενη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η διαθεσιμότητα του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο 2016.

Ο Alex Hawkinson (CEO, Samsung SmartThings) ανέφερε ότι όλες οι IoT συσκευές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το χρήστη, προσφέροντας ταυτόχρονα δυνατότητες προσαρμογής και πρόσβασης σε αυτές, ακόμα κι όταν αυτός βρίσκεται εκτός σπιτιού.

SSIoT4

Το νέο Samsung SmartThings Hub προσφέρει ακόμα και έλεγχο μέσω βίντεο συνεχούς ροής.

Περιλαμβάνει ειδική μπαταρία ασφαλείας, η οποία μπορεί να του προσφέρει αυτονομία έως και 10 ώρες, ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η νέα πρόταση “Smart Home Monitor”, η οποία εξασφαλίζει στο χρήστη έλεγχο ενάντια σε εισβολές, καπνούς, πυρκαγιές, διαρροές, πλημμύρες και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις – ενημερώνοντας τον σε πραγματικό χρόνο με ειδοποιήσεις, φωτογραφίες και βίντεο (όπου και όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα).

Ουσιαστικά το “Smart Home Monitor” είναι ένας συνδυασμός μεταξύ SmartThings συσκευών και εξελιγμένου λογισμικού, το οποίο φροντίζει για την επικοινωνία μεταξύ τους.

SSSTiOt5

Samsung SleepSense

Το Samsung SleepSense βοηθά τον χρήστη να ελέγξει αλλά και να διαχειριστεί τον ύπνο του.

Είναι ένας επίπεδος δίσκος – εφοδιασμένος με ειδικούς αισθητήρες – που τοποθετείται κάτω από το στρώμα και ελέγχει τους καρδιακούς παλμούς, την αναπνοή του αλλά και τις κινήσεις του κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το άτομο.

SleepSence

Μόλις ο χρήστης αποκοιμηθεί, η συσκευή είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτόματα διάφορες καταστάσεις όπως πχ. να κλείσει την τηλεόραση ή να προσαρμόσει τον κλιματισμό του χώρου σε επιθυμητά επίπεδα.

Δημιουργεί ημερήσιες αναφορές, προσβάσιμες μέσω της εφαρμογής που το συνοδεύει και μπορεί να προσφέρει διάφορα “tips” για τη βελτιστοποίηση του ύπνου.

Είναι συμβατό με τις συσκευές της Samsung αλλά και με άλλες ΙοΤ υλοποιήσεις άλλων κατασκευαστών.

SleepSence2

Samsung WW8500 AddWash

Το Samsung WW8500 AddWash είναι το πρώτο πλυντήριο παγκοσμίως, που προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προσθέσουν ρούχα σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της πλύσης, μέσω μίας πρωτοποριακής θύρας που ακούει στο όνομα “AddDoor”.

Ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει διακοπή της πλύσης με το πάτημα ενός κουμπιού και να προσθέσει ρούχα, τα οποία ενδεχωμένος είχε ξεχάσει να ρίξει στον κάδο της συσκευής. Προσφέρει μικρούς και οικονομικούς κύκλους πλύσης SuperSpeed, οι οποίοι ολοκληρώνουν το πλύσιμο σε λιγότερο από μία ώρα.

SSWMIoT6

Οι τεχνολογίες SuperSpray (για καλύτερο ξέβγαλμα) και Εcobubble (για περισσότερες φυσαλίδες) συμβάλουν να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ακόμα και αν πλένετε με κρύο νερό.

Το Samsung WW8500 AddWash είναι πλήρως συμαβτό με Android/iOS συσκευές, επιτρέποντας την απομακρυσμένη παρακολούθηση της ορθής λειτουργία του αλλά και την λήψη ειδοποιήσεων.

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.