Καταντάει “αστείο” πια με την Apple

Καταντάει “αστείο” πια με την Apple

Μπορεί οι πωλήσεις της Apple να μην πηγαίνουν και τόσο καλά και οι ανησυχίες για την εταιρεία και τα προϊόντα της να αυξάνονται, μαζί με φήμες και πληροφορίες για κλείσιμο γραμμών παραγωγής νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως όλες αυτές οι εκτιμήσεις, έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν τις έχει πει κανείς στην Apple, η οποία σαν να μην συμβαίνει τίποτα, καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μπορεί να καταλογίσει πολλά κάποιος στην εταιρεία με το μηλαράκι, όμως κανένας δε μπορεί να κατηγορήσει την Apple ότι δε ξέρει να πουλάει τα προϊόντα της, καταγράφοντας έσοδα και κέρδη πέρα από κάθε πρόβλεψη, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στον στόχο της, να γίνει η εταιρεία που θα αξίζει 1 τρις δολάρια.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα πωλήσεων για την περίοδο των γιορτών, στα οποία η Apple έδειξε συνολικά έσοδα 88.3 δισ. δολάρια, η Strategy Analytics, εταιρεία ερευνών και αναλύσεων αγοράς, μόλις κυκλοφόρησε της εκτιμήσεις της για την αγορά smartphones το τελευταίο τρίμηνο και τα νούμερα δείχνουν πως η Apple μόλις πέτυχε ένα “αστεία” εντυπωσιακό ορόσημο.

Συγκεκριμένα η Apple πέτυχε το 51% του συνόλου των εσόδων από πωλήσεις smartphone παγκοσμίως. Για να το πούμε με άλλα λόγια, η Apple πούλησε το τελευταίο τρίμηνο πιο πολλά, από όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές τηλεφώνων στον κόσμο μαζί.

apple 4qtΑξίζει επίσης να σημειωθεί πως για το σκοπό της μέτρησης, η Strategy Analytics δίνει έσοδα τριμήνου 61,4 δισ. δολάρια, έναντι 61,6 δισ. δολάρια που δίνει η εταιρεία, γιατί μετράει τις πωλήσεις σε καταναλωτές, ενώ η εταιρεία μετράει τις πωλήσεις προς το δίκτυο της.

Ο λόγος για την τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην Apple και την Samsung στα έσοδα, γιατί στις πωλήσεις τεμαχίων η εικόνα είναι εντυπωσιακά αντίστροφη, είναι το γεγονός πως η μέση τιμή των τηλεφώνων της Apple είναι γύρω στα 800 δολάρια, αρκετά πιο πάνω από τον μέσο όρο της υπόλοιπης αγοράς. Και μπορεί η Samsung αλλά και η Huawei που βρίσκεται στην τρίτη θέση να είδαν τις πωλήσεις των flagship τηλεφώνων τους να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, αλλά όσα Note 8 και Mate 10 pro να πουλήσουν οι δύο εταιρείες, ο κύριος όγκος των πωλήσεων τους προέρχεται από τα mid range και entry level τηλέφωνα τους, τα οποία τις έχουν φέρει στην κορυφή του κόσμου, αλλά έχουν ένα μικρό αντίκτυπο στα έσοδα τους.

Για παράδειγμα, ο μέσος όρος τιμής των τηλεφώνων της Samsung είναι 300 δολάρια, ενώ της Huawei είναι στα 205 δολάρια. Η εικόνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αν η Huawei δεν είχε αντιμετωπίσει τελευταία στιγμή την άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μπει επίσημα στην αγορά της χώρας, με την “κατηγορία” της υποστήριξης από την επίσημη κινεζική κυβέρνηση, και τις υπόνοιες για “κατασκοπία” η οποία την τελευταία στιγμή χάλασε την συμφωνία με την ΑΤ&T

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.