Λήψεις βίντεο 8Κ με το GoPro Odyssey

Λήψεις βίντεο 8Κ με το GoPro Odyssey

H GoPro δεν σταματάει να μας εκπλήσει με τις πρωτότυπες αλλά και ακριβές υλοποιήσεις της, σχετικά με το VR και τις λήψεις βίντεο 360 μοιρών. 

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα την διαθεσιμότητα του Odyssey, μίας συστοιχίας 16 καμερών GoPro Hero4 Black  σε κυκλική διάταξη, ικανή να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο σε ανάλυση 8Κ.

Οι κάμερες τοποθετούνται σε μία ειδική βάση, συνοδευόμενες από ειδικό λογισμικό, αφαιρούμενες οθόνες, μπαταρίες και κάρτες microSD, καλώδια, γενικότερα κάθε απαραίτητο ανταλλακτικό για την ορθή λειτουργία του συστήματος. Το συνολικό βάρος του αγγίζει τα 6.75 kg. και οι διαστάσεις του είναι 294.6mm x 65.8mm.

Ο χειριστής του μπορεί να επιλέξει μεταξύ 2K ή 8K ανάλυσης, στα 25 ή  30 καρέ ανά δευτερόλεπτο,  με το τελικό αποτέλεσμα να καταλήγει στα 2.7Κ, με κάδρο 4:3.

Το προϊόν αυτό αποτελεί το δεύτερο ιδιόμορφο “πάντρεμα” καμερών GoPro, από την ημέρα που η εταιρεία συνεργάστηκε με την Kolor και κυκλοφορησε μία σφαιρική διάταξη λήψης βίντεο 4Κ για εφαρμογές VR, τον περασμένο Απρίλιο.

To Odyssey προορίζεται αυστηρά για επαγγελματική χρήση, κοστίζει $15.000 και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, μέσω ενός ειδικού προγράμματος (Limited Access Program).

Είναι συμβατό με το πρόγραμμα VR Jump της Google), το οποίο παρέχει πρόσβαση σε μία εξειδικευμένη πλατφόρμα επεξεργασίας βίντεο 3D/360 μοιρών – σε συνεργασία με το YouTube, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το τελικό περιεχόμενο σε φορμά MP4.

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.