Νέο τετραπύρηνο A9 SoC στα iPhone 6S/6S Plus

Νέο τετραπύρηνο A9 SoC στα iPhone 6S/6S Plus

Ένα νέο πανίσχυρο SoC ετοιμάζεται να λανσάρει η Apple, το οποίο θα τροφοδοτεί τα νέα iPhone 6S και 6S Plus. 

Από πλευράς επιδόσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας 9to5Mac, οι δυνατότητες τη νέας επεξεργαστικής μονάδας είναι παρόμοιες με εκείνες των Macbook Pro και Macbook Air του 2011.

Το A9 SoC, όπως ονομάζεται, διαθέτει τέσσερις πυρήνες και ακολουθεί μία αρχιτεκτονική παρόμοια με την big.LITTLE της ARM. Oι δύο ταχύτεροι πυρήνες θα είναι χρονισμένοι στα 1.7GHz ενώ οι άλλοι δύο στα 1.2GHz.

Θα εναλλάσονται ανάλογα με το φόρτο εργασίας, εξοικονομώντας ενέργεια, όπως λειτουργούν και τα περισσότερα ανταγωνιστικά SoCs που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Tο A8 SoC που εκμεταλλεύονται αυτή τη στιγμή τα iPhone 6 και 6 Plus είχε σκοράρει στο Geekbench 1.610 βαθμούς σε Single Core και 2.890 σε Multi-core Mode. To νέο Α9 SoC ανεβάζει τον πήχη υψηλότερα, αγγίζοντας τους 1.921 βαθμούς σε Single Core και τους 4.873 σε Multi-core Mode.

Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε εκ του ασφαλούς ότι τα νέα iPhone θα μπορούν να εκτελέσουν με άνεση λήψη βίντεο 4Κ και να υποστηρίξουν ακόμα πιο απαιτητικούς και εντυπωσιακούς τίτλους gaming.

Μαζί με τα νέα iPhone αναμένεται να λανσαριστεί και μία νέα Apple TV συσκευή καθώς και το πολυσυζητημένο iPad Pro, με την οθόνη των 12”, που τόσο έχει απασχολήσει την τεχνολογική κοινότητα τον τελευταίο καιρό.

iPhone6

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.