Νέο Casio WSD-F10 smartwatch: Στις προδιαγραφές του Αμερικανικού Στρατού

Νέο Casio WSD-F10 smartwatch: Στις προδιαγραφές του Αμερικανικού Στρατού

Αν θελήσετε να αγοράσετε το νέο Android Wear smartwatch της Casio θα πρέπει να το ζητήσετε ως Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 και ενώ ο τίτλος του να φαντάζει λίγο υπερβολικός, τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού wearable τον δικαιώνουν. 

Το Casio WSD-F10, για συντομία, είναι αδιάβροχο (στα 50 μέτρα) ενώ ο ιδιαίτερα ανθεκτικός σχεδιασμός του ακολουθεί τις προδιαγραφές του Αμερικανικού Στρατού (MIL-STD-810G) γεγονός που καθιστά το “έξυπνο” ρολόι της ιαπωνικής εταιρείας ιδανικό για οποιουδήποτε είδους εξορμήσεις.

Διαθέτει LCD οθόνη 1.32″ (320 x 320 px) και η αυτονομία του αγγίζει τις 24 ώρες, όπως και στις περισσότερες Android Wear υλοποιήσεις, έχει προεγκατεστημένες αρκετές χρήσιμες εφαρμογές (για κυνήγι, ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία) καθώς και συμβατότητα με την πλατφόρμα ViewRanger GPS.

Αυτό όμως που κάνει το WSD-F10 να ξεχωρίζει είναι η διπλή λειτουργία της οθόνης του, η οποία χάρη σε μία ειδική στρώση που διαθέτει, με το πάτημα ενός πλήκτρου, μεταμορφώνεται από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη – εκτοξεύοντας την αυτονομία στις 30 ημέρες (Timepiece mode).

Η τιμή λιανικής πώλησης του Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 ορίστηκε στα $500 και θα διατεθεί στην αγορά τον ερχόμενο Απρίλιο.

 

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.