Τέλος εποχής για το Skype στις Smart TVs

Τέλος εποχής για το Skype στις Smart TVs

Αν αναζητάτε το Skype στην τηλεόρασή σας και δεν το βρίσκετε μην το ψάχνετε αδίκως. Η Microsoft αποφάσισε να αποσύρει το Skype για TV απ΄όλους τους κατασκευαστές.

Από τον Ιούνιο του 2016 το Skype για TV θα σταματήσει να υποστηρίζεται από την Microsoft και δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες ενημερώσεις. Αν και η υπηρεσία θα συνεχίζει να δουλεύει ωστόσο εναπόκειται στους κατασκευαστές τηλεοράσεων για το αν θα συνεχίσουν να περιλαμβάνουν την δημοφιλή εφαρμογή επικοινωνίας στα μενού των Smart TVs.

Στην Ελλάδα και σε συγκεκριμένα μοντέλα της LG του 2014, μετά τη τελευταία ενημέρωση λογισμικού, το Skype αφαιρέθηκε από το μενού εφαρμογών.

Όπως αναφέρει η ίδια η Microsoft ο λόγος πίσω από αυτή τη κίνηση είναι το περιορισμένο ενδιαφέρον του κοινού για χρήση του Skype στην τηλεόραση, με την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών να το χρησιμοποιούν από κάποια φορητή συσκευή.

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.