Το streaming κυριαρχεί πλέον στο internet

Το streaming κυριαρχεί πλέον στο internet

Ο κόσμος ξεχνά σιγά-σιγά το downloading και περνά ολοκληρωτικά στο streaming. Αυτό αποκαλύπτουν τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή το Mobile World Congress της Βαρκελώνης η εταιρεία αναλύσεων και έρευνας αγοράς, App Annie.

Η παγκόσμια χρήση εφαρμογών media streaming προσέγγισε τις 15 δισ. ώρες το 2016, ούσα 2,5 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή για το 2014. Η εικόνα αυτή περιγράφει πλήρως και την ευρωπαϊκή αγορά καθώς ο χρόνος που ξοδεύει ο μέσος χρήστης σε εφαρμογές video streaming σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, αυξάνεται μήνα με τον μήνα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της App Annie για την περιοχή ΕΜΕΑ, Nicolas Beraudo, “οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να βρίσκονται μπροστά σε τηλεόραση για να θεωρούνται θεατές, αφού χάρη στις φορητές συσκευές, το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο παντού”. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και την χθεσινή τοποθέτηση του Reed Hastings, ιδρυτή και CEO του Netflix, τότε εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι οι 15 δισ. ώρες του 2016, δεν θα είναι τίποτα μπροστά στον αντίστοιχο αριθμό για το 2017 ή το 2018…

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.