LG: Νέο user interface για πιο διασκεδαστική και καινοτόμα εμπειρία χρήσης

Σε συνέχεια της κυκλοφορίας του νέου LG G5, η LG θα παρουσιάσει επίσης μια νέα έκδοση του περιβάλλοντος εργασίας (user interface), το LG UX 5.0.

Σχεδιασμένο για μία εμπειρία χρήσης πιο παιχνιδιάρικη και καινοτόμα, το LG UX 5.0 θα προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη ευκολία όχι μόνο για τους χρήστες LG G5 αλλά και τους κατόχους των επερχόμενων μοντέλων smartphone.

Βασισμένο στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Marshmallow OS Android, το LG UX 5.0 μεταφέρει τη φιλοσοφία της LG για το μέλλον των κινητών τηλεφώνων. Με επίκεντρο την εμπειρία χρήσης, το LG UX 5.0 είναι διασκεδαστικό, ενισχυμένο και υποστηρίζει την εύκολη σύνδεση για την καλύτερη διαχείριση των LG Friends προσφέροντας μια πιο άνετη και δυνατή εμπειρία με την προσθήκη νέων λειτουργιών που επιτρέπουν στους χρήστες να απολαύσουν το G5 στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

LG-UX-5-03

Το αποκορύφωμα του LG UX 5.0 είναι το LG Friends Manager, μία πολύπλευρη εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν εύκολα και να ελέγχουν τις μονάδες και τα αξεσουάρ – γνωστά ως LG Friends. Το LG Friends Manager ανιχνεύει τα κοντινά αξεσουάρ για εύκολη συνδεσιμότητα με το LG G5 καθώς και για την άμεση λήψη και εγκατάσταση όλων των απαιτούμενων εφαρμογών από το Google Play Store. Χωρίς προβλήματα και χωρίς αναζήτηση με το LG Friends Manager, η διαδικασία σύνδεσης του LG G5 με τους «Φίλους» του δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη.

Το LG Friends παράγει μια διαφορετική οθόνη για κάθε LG friend. Όταν συνδέεται με το CAM 360, η οθόνη του G5 θα εμφανίσει την προεπισκόπηση φωτογραφιών και τις διαθέσιμες λειτουργίες λήψης. Το Friends Camera Album στο Gallery επιτρέπει στους χρήστες να ταξινομήσουν και να διαχειριστούν τις φωτογραφίες που τράβηξαν με το LG Friends όπως το 360 CAM και το Rolling Bot.

LG-UX-5-04

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νέου Mobile User Interface LG UX 5.0 είναι η ενισχυμένη υποστήριξη στην εξαιρετικά ισχυρή κάμερα του LG G5, με λειτουργίες όπως:
Zoom In & Out
Αδιάκοπη εναλλαγή μεταξύ του standard φακού 78 μοιρών και του ευρυγώνιου φακού 135 μοιρών, απλά πιέζοντας την οθόνη.

Auto Shot
Μια βελτιωμένη έκδοση της λειτουργίας Gesture Shot για λήψεις τέλειων selfie με τη χρήση αυτού του έξυπνου χαρακτηριστικού το οποίο ενεργοποιεί το κλείστρο, μόλις το πρόσωπο των χρηστών αναγνωριστεί.

Multi View
Αιχμαλωτίζει ταυτόχρονα διαφορετικές γωνίες εικόνων, με τη χρήση της εμπρόσθιας και πίσω κάμερας του G5 αλλά και του LG 360 CAM.

360 Wallpaper
Πανοραμική προβολή εικόνων σε 360 μοίρες που λαμβάνονται με την LG 360 CAM.

Pop-out Picture
Συνδυάζει δύο εικόνες που η λήψη τους γίνεται ταυτόχρονα με τον standard αλλά και τον ευρυγώνιο φακό για να δημιουργηθεί το εφέ «picture-in-a-frame».

Film Effect
Βελτίωση των αποτελεσμάτων με αυτό το σετ φίλτρων δίνοντας τη δυνατότητα μίας «αναλογικής» (analog) αίσθησης στις φωτογραφίες. Με τη χρήση της λειτουργίας Camera Preview ο χρήστης μπορεί να δει και να αλλάξει το φίλτρο λίγο πριν προχωρήσει στη λήψη της φωτογραφίας. Επίσης, η LG συμπεριέλαβε αρκετά νέα έξυπνα χαρακτηριστικά στο LG UX 5.0 έτσι ώστε να ενισχύσει τη χρηστικότητα και την ευκολία, όπως:

New Home
Η LG συνδύασε την αρχική οθόνη με την εφαρμογή App Drawer στο LG UX 5.0 έτσι ώστε να απλοποιήσει την εμπειρία του χρήστη. Οι χρήστες που προτιμούν το παραδοσιακό στυλ μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή Home & App Drawer απευθείας από το μενού ρυθμίσεων του LG G5.

LG-UX-5-02

LG Health
Η LG Health, μία αναβαθμισμένη λειτουργία του UX 5.0, παρέχει δύο επιλογές – το Beginner και το Advanced mode αναλόγως με το προφίλ του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει με την επιλογή Beginner και στη συνέχεια να μεταβεί στο Advanced mode μόλις οι δραστηριότητές του φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, δίνοντάς του ταυτόχρονα κίνητρο με οπτικές λεπτομέρειες της προόδου του.

Always-on
Για να μη χρειάζεται να ενεργοποιεί την οθόνη του smartphone για μικρά ζητήματα όπως την ώρα κ.λπ., η λειτουργία Always-on, παρέχει όλες τις βασικές πληροφορίες στον χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας, των ειδοποιήσεων αλλά και του εικονιδίου SMS, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη ανά πάσα στιγμή.

Smart Doctor
Για να διατηρείται το G5 στην καλύτερη δυνατή λειτουργία, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί τις διαθέσιμες λύσεις και συμβουλές βασισμένες στις συνήθειές του.

World Clock
Με καλαίσθητο user interface, αυτό το έξυπνο ρολόι εμφανίζει την ώρα σε επιλεγμένες πόλεις από όλο τον κόσμο και αμέσως τις συγχρονίζει στη τοπική ώρα που ορίζει ο χρήστης για εύκολο προγραμματισμό των τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και των συναντήσεων.

File Manager
Εύκολη πλοήγηση στο G5 όπως και σε έναν υπολογιστή με άμεση πρόσβαση σε όλους τους φακέλους ή τα αρχεία με την υπόδειξη του directory path στη κορυφή. Μέσω της χρήσης του νέου φίλτρου αναζήτησης ο χρήστης μπορεί να βρει έγγραφα, βίντεο και εικόνες αποθηκευμένες οπουδήποτε στο G5.

Quick Help
Άμεσες απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με το G5 γρήγορα και εύκολα ή μέσω feedback στο e-mail.

LG Backup
Χρήση των λειτουργιών LG Backup και NFC (Near Field Communication) για την εύκολη επαναφορά πληροφοριών από άλλες Android συσκευές αλλά και δυνατότητα εγγραφής των συνομιλιών από την αγαπημένη εφαρμογή messenger app.

Diverse Security Method
Εκτός από τη γνωστή λειτουργία Knock Code της LG, στο νέο περιβάλλον λειτουργίας LG UX 5.0 ενσωματώνεται η ακριβής αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων έτσι ώστε να παρέχει επιπλέον άνεση και ασφάλεια.

LG-UX-5-01

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.