Samsung Galaxy S7: Ένα πιο… business review

Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε στις δοκιμές των νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων πλήθος τεχνικών χαρακτηριστικών για την οθόνη, τον επεξεργαστή, τη μνήμη και άλλα μέρη του κινητού.

Πόσο όμως ενδιαφέρουν όλα αυτά έναν επαγγελματία που βλέπει το κινητό του πρώτα και κύρια ως ένα επαγγελματικό εργαλείο που θα διευκολύνει (και, γιατί όχι, θα «ανεβάσει») τη δουλειά του και την καθημερινότητα που αυτή ορίζει;

Στην πραγματικότητα, όχι και πολύ…

Ο επαγγελματίας έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα (και ιεραρχημένα) πράγματα που θέλει να κάνει με το κινητό του, και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι εάν μπορεί να τα κάνει απρόσκοπτα. Το εάν αυτά θα γίνουν με 1,2 ή 3 GB μνήμης με λειτουργικό Android ή IOS και με έναν, δύο, τέσσερις ή οκτώ πυρήνες, τον αφήνει περίπου αδιάφορο, είτε καταλαβαίνει τί είναι τα παραπάνω, είτε όχι.

Αυτή τη φορά λοιπόν θα παρουσιάσουμε ένα πιο… business review της νέας κινητής «ναυαρχίδας» της Samsung, του Galaxy S7, που ήταν μια ευγενική παραχώρηση της Cosmote για μια δοκιμή αρκετά μακράς διαρκείας. Ένα review «προσαρμοσμένο» περισσότερο στις απορίες και τα «θέλω» του σύγχρονου επαγγελματία, στον οποίο άλλωστε κατά βάση απευθύνεται ένα κινητό αυτής της κατηγορίας τιμής.

Εξωτερικά

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα των κινητών που είναι ιδιαίτερα λεπτά και ελαφριά και κατασκευάζονται από ένα κράμα που έχει ως βάση το γυαλί, είναι το γεγονός ότι γλιστρούν εύκολα από το χέρι, και σίγουρα ο κάτοχος ενός S7 δε θα είναι και τόσο χαρούμενος εάν του έπεφτε για το λόγο αυτό από το χέρι. Ευτυχώς, αυτό το κινητό δε θα κινδυνέψει από κάτι τέτοιο, καθώς η ιδιαίτερα ευχάριστη, στιβαρή και «πολυτελής» αίσθηση που έχει κάποιος μόλις το πιάνει, δε συνοδεύεται από το ανάλογο γλίστρημα, και η αφή του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.

Το μόνο «κακό» είναι ότι η πίσω όψη «αγαπά» αρκετά τις δαχτυλιές, κάτι ωστόσο που δε δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα, ενώ μπορεί πάντα να «λυθεί» με μία από τις ιδιαίτερα ποιοτικές και καλόγουστες θήκες που προσφέρει η νοτιοκορεατική εταιρεία.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως η συσκευή είναι αδιάβροχη, με την έννοια ότι μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα κάτω από βροχή, ή να μην επηρεαστεί εάν πέσει επάνω της ένα ποτήρι με νερό.

Οθόνη

Η οθόνη του S7 είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ξεπερνώντας σε ανάλυση το «κλασικό» HD, αφού φτάνει στα 1440 x 2560 pixels. Είναι τεχνολογίας Super AMOLED και είναι πραγματικά δύσκολο να διακρίνει κανείς κάποιο ψεγάδι, αφού ακόμα και κάθετα σε δυνατό ήλιο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα φωτεινή και ευδιάκριτη.

Μπαταρία

Η μπαταρία του S7 είναι χωρητικότητας 3000 mAh, από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν σε κινητά, ωστόσο η δουλειά που έχει κάνει η Samsung στη διαχείριση ενέργειας εγγυάται πως ότι και αν κάνετε με το κινητό, είναι πολύ δύσκολο να σας «αφήσει» μέσα στην ημέρα από μπαταρία, ενώ φυσικά υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση.

Μνήμη – λειτουργικό – φωτογραφική

Η μνήμη RAM του κινητού φτάνει στα 4 GB, που είναι σίγουρα υπεραρκετά για ένα κινητό τηλέφωνο και εγγυάται πως όσες εφαρμογές και αν έχετε ταυτόχρονα ανοιχτές, δε θα επηρεαστεί η συνολική ταχύτητα του κινητού. Η εσωτερική μνήμη είναι 32 ή 64 GB, ανάλογα με την έκδοση, ενώ παίρνει και κάρα μνήμης με χωρητικότητα έως 200 GB.

Το λειτουργικό είναι η τελευταία έκδοση 6.0 του Android.

Η φωτογραφική μηχανή του S7 είναι μια ακόμα έκπληξη, καθώς η απόκρισή της είναι πολύ γρήγορη, ενώ ο φακός της είναι ασυνήθιστα ευαίσθητος, τραβώντας πολύ ικανοποιητικές φωτογραφίες ακόμα και στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

Στην πράξη

Δοκιμάσαμε το κινητό κάτω από πολλές συνθήκες, ανοίξαμε ταυτόχρονα πολλές και απαιτητικές σε ενέργεια και υπολογιστική ισχύ λειτουργίες (WiFi, Bluetooth, GPS κ.α.), φορτώσαμε και παίξαμε με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο το πιο απαιτητικό παιχνίδι σήμερα για κινητά και tablets (το Asphalt 8), ωστόσο το κινητό δεν έδειξε να δυσκολεύεται ιδιαίτερα.

Φυσικά η μπαταρία του ξοδεύεται με πιο σύντομους ρυθμούς υπό τέτοιες συνθήκες (δε νομίζουμε να έχει κάποιος την απαίτηση να παίζει όλη μέρα με το Asphalt χωρίς να χρειάζεται να συνδέσει το φορτιστή – σε οποιαδήποτε συσκευή).

Πρόκειται πάντως για ένα κινητό που θα «επιστρέψει» στον επαγγελματία κάθε ευρώ που θα ξοδέψει για αυτό (δεν είναι και λίγα), και δε θα τον αφήσει σε κανένα σημείο απογοητευμένο.

Στο θέμα της ποιότητας ήχου, αλλά και της ποιότητας στο σήμα του δικτύου δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι αδιάβροχο, αλλά και με την υποδοχή για κάρτα μνήμης που διαθέτει, το καθιστά ένα κινητό που δύσκολα θα φτάσει να μην καλύπτει σύντομα σε κάποιον τομέα τον χρήστη του.

allCONNECTED

Το allCONNECTED.gr είναι το πρώτο τεχνολογικό portal στην Ελλάδα το οποίο καλύπτει όλο το εύρος της επικαιρότητας που αφορά την τεχνολογία, με εξειδίκευση στο καθημερινά εξελισσόμενο οικοσύστημα του Internet of Things (IoT).   Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενημέρωση σε κάθε επίπεδο.