Ξεπουλάνε τα νέα iPhone 6s/6s Plus, ουρές στα καταστήματα

Ξεπουλάνε τα νέα iPhone 6s/6s Plus, ουρές στα καταστήματα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, οι δύο νέες συσκευές της Apple πρόκειται να σημειώσουν νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας εκείνα των προκατόχων τους. 

Τα iPhone 6s/6s Plus κυκλοφόρησαν σε ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Κίνα, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Πουέρτο Ρίκο, Σιγκαπούρη και Νέα Ζηλανδία, προκαλώντας τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της αμερικανική εταιρείας να κατασκηνώσουν έξω από τα καταστήματα της – αν και αυτή τη φορά οι ουρές ήταν πιο συγκροτημένες.

Η ζήτηση των νέων συσκευών εκτοξεύθηκε για άλλη μία φορά, με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι το “πρώτο κύμα” πωλήσεων θα αγγίξει ακόμα και τις 13 εκατομμύρια μονάδες, αφού πολλοί χρήστες δεν ανανέωσαν τα προηγούμενα συμβόλαια τους, με σκοπό να περάσουν απευθείας στα νέα iPhone 6s/6s Plus.

Η τεράστια ζήτηση και ο γενικότερος παροξυσμός αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο για τα καταστήματα της Apple, μιας και από το 2007 που διατέθηκε το πρώτο iPhone, πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να φιγουράρουν στα ειδησιογραφικά μέσα – παίρνοντας πρώτοι στα χέρια τους τα νέα μοντέλα.

 

lucy2.0

Για παράδειγμα, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένας από τους πρώτους πελάτες ήταν ένα ρομποτικό σύστημα “τηλεπαρουσίας” εν ονόματι Lucy, το οποίο χειριζόταν η Lucy Kelly, στέλεχος μίας εταιρείας μάρκετινγκ.

Τα iPhone 6s/6s Plus ενσωματώνουν κυκλώματα από τις Qualcomm, Avago Technologies, Qorvo, RF Micro Devices, Texas Instruments και Skyworks Solutions ενώ οι μνήμες NAND που χρησιμοποιούν κατασκευάζονται από την Toshiba. Η μπαταρία τους, σύμφωνα με την iFiXit, είναι ελαφρώς μικρότερη από την προηγούμενη αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο νέο “Taptic Engine” των συσκευών (3D Touch).

Στην Ελλάδα, τα νέα μοντέλα αναμένονται κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

iphone6s

Βασίλης Ορφανίδης

Programmer, Apple evangelist, tech junkie, hardware and software testing, amateur photographer, music lover, Whovian, proud father.